Konu: Meslek Bilgisi

Türkiye’de kurulmuş olan ilk Ergoterapi Bölümü olan bölümümüzde Ergoterapist meslek ünvanlı sağlık profesyonelleri yetiştirilmektedir.

Ergoterapistler; anlamlı ve amaçlı aktiviteler ile farklı ergoterapi müdahale tekniklerini kullanarak her yaş grubundaki bireyin günlük yaşamda bağımsızlığını, yaşamsal rollerini yerine getirmeyi, topluma dengeli katılım sağlamayı hedefler. Ergoterapistler uygulamalarında; kişi, çevre ve okupasyon olmak üzere üç temel alanda değerlendirme ve müdahale faaliyetleri yürütürler.

Herhangi bir sağlık problemi olmayan danışanlar ile dezavantajlı bireylerin de toplumsal katılımını ve yaşam kalitesini geliştirmeyi önceleyen ergoterapistler, kamu ve özel sektörde; hastanelerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, sağlıklı yaşam merkezlerinde, alkol ve madde tedavi merkezlerinde, toplum ruh sağlığı merkezlerinde, sevgi evlerinde, günlük bakım merkezlerinde, evde bakım hizmetlerinde, palyatif bakımda, huzur evlerinde, fabrikalarda, okullarda, hapishanelerde, endüstriyel çalışma alanlarında, koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinde görev alırlar.

cute-kid-playing-with-toys-home.png

Üniversitemizin “Daha İleriye, En İyiye” prensibi doğrultusunda her zaman en üst düzey kaliteyi hedefleyen bölümümüz, ulusal düzeyde Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK), uluslararası düzeyde ise Ergoterapi mesleğinin en üst seviyedeki kuruluşu olan Dünya Ergoterapistler Federasyonu (WFOT) tarafından akredite edilmiş tek ergoterapi bölümüdür. Ek olarak bölümümüz, Avrupa Ergoterapi Yükseköğretim Ağı (ENOTHE) üyesi olması ile ülkemizi uluslararası seviyede temsil etmektedir. 

Bölümümüz zengin öğretim elemanı kadrosu ile hem lisans hem lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeyde teorik ve pratik eğitim faaliyetleri sürdürmekte, araştırma ve geliştirmeye yönelik ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen projeler gerçekleştirmekte ve mesleki uygulama üniteleri ve laboratuvarları aracılığı ile toplumsal katkı sağlamaktadır.

Türkiye’de ilk Mesleki Rehabilitasyon Merkezinin de bölümümüz bünyesinde üniversitemizde kurulmuş olmasının haklı gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bunun yanı sıra; duyu bütünleme ve az gören alanlarını da kapsamak üzere pediyatrik rehabilitasyon, onkolojik rehabilitasyon, geriatrik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon ve psikiyatrik rehabilitasyon alanlarında bölümümüz kapsamında gerçekleştirilen eğitim, araştırma ve tedavi hizmetleri faaliyetleri bir arada yürütülmektedir. Öğrencilerimiz, tüm bu alanlardaki kazanımlar ile sağlık hizmetlerinde öncü olarak mezun olup, alanlarında lider pozisyonlarda faaliyet göstermektedirler.